SOCIAL MEDIA

keskiviikko 23. huhtikuuta 2025

Pääsiäinen - Pieni pala kevättä


Pääsiäinen on yksi kevään odotetuimmista juhlista. Meillä pääsiäinen alkaa tavallisesti palmusunnuntaista, kun tytöt kiertävät lähialueella virpomassa. Muutoin meidän pääsiäinen on yhdistelmä vanhoja perinteitä ja omia tapoja, joista osa on jo muodostunut meidän perheen perinteiksi. Osa tavoista elää myös ihan voimavarojen mukaan. Jonain pääsiäisenä jaksaa panostaa enemmän ja jonain vähän vähemmän.

Tavallisesti vietämme pääsiäisen aina kotosalla perheen kesken, ja toisinaan meillä saattaa kyläillä läheisiä, kuten tänä vuonna. Virpomassa on käyty joka vuosi, sekä pääsiäismunien piilotus ja etsintä on ollut jokavuotisia perinteitä. Tänä vuonna meillä jäi kyllä rairuohot kasvattamatta kokonaan. Ehkä sitten taas ensi vuonna. Ostin kuitenkin keltaisia tulppaaneja. Alkuun laitoin tulppaanit korkeampaan maljakkoon, mutta muutaman päivän kuluttua pätkäsin varret ja tein niistä pienen asetelman.

Pääsiäisena meillä taidetaan keskittyä enemmän jälkiruokiin, ja yksi niistä on usein jokin raikas pääsiäiskakku. Tänä vuonna rahkakakku ja makuna mango-passion. Toinen ikisuosikki on sitruuna. Keväisin usein tekee mieli jotain erityisen raikkaita makuja. Halusin myös ehdottomasti koristella kakun ihanan värikkäillä, syötävillä orvokeilla. Lisäksi pieniä suklaamunia ja vähän vihreää, sekä kultaiset pupun korvat.

Samaan syssyyn pääsiäisen kanssa vietettiin myös miehen syntymäpäivää.




Pääsiäinen on muistutus, että kevät on alkamassa. Se antaa myös syyn pysähtyä ja olla läsnä hetkessä, sekä nauttia yhdessäolosta.

Toivon, että pääsiäinen toi sinulle mukanaan iloa, aurinkoa ja paljon suklaamunia♡










Lähetä kommentti