SOCIAL MEDIA

lauantai 24. elokuuta 2024

Finlayson Art Area 2024



Finlayson Art Area järjestettiin nyt jo kymmenettä kertaa ja vielä on huominen aikaa käydä tutustumassa näyttelyihin eli 25.8 asti. Tämä on kolmas kesä, kun käymme täällä tyttöjen kanssa ja tavallisesti, kuten nytkin kävimme samalla reissulla myös Tallipihalla. Ne sijaitsevatkin lähes vieretysten.

Finlayson Art Arean 10.juhlavuoden näyttelyt sijaitsevat sisägallerioissa, alueen pihoilla ja kaduilla sekä Finnparkin parkkihallissa ja Finlaysonin kirkossa.


Vanhan tehtaan Kutomosali 1, pitää sisällään Katja Tukiaisen maalauksia ja Matti Hagelbergin kanssa toteutettuja installaatioita ja grafiikanteoksia. Maalaukset kulkevat Circus-teemalla, johon taiteilija on ammentanut vaikutteita vanhanajan sirkuksesta ja kiertolaiselämän nostalgiasta. Näissä teoksissa on monta aihealuetta, jotka tekevät näistä itselleni erityisen mieleenpainuvia ja puhuttelevia.



Alla: installaatio, Vanhan tehtaan Rautarappu.

Vanhan tehtaan Rautarapussa nähdään värikäs ja orgaanisesti kasvava tekstiiliteos, jonka on toteuttanut kuvataiteilija Kaarina Haka.



Yllä: Tapio Wirkkala, hopeaesineitä ja -koruja sekä Collection Kakkosen taidegrafiikan kokoelman helmiä

Alla: Charles Sandison, videoinstallaatio (Vanhan tehtaan Kutomosali 2)



Päämääränkujalla juhlitaan Finlayson Art Arean 10. juhlavuotta. Tapahtuman projektipäällikkö Katja Villemonteix on suunnitellut tämän ihanan värikkään katumaalauksen, Ilmapallomeri. 

Kaikkiin kohteisiin on ilmainen sisäänpääsy ja lisätietoja löydät sivulta www.finlaysonartarea.fi


Kierroksen jälkeen ostettiin jätskit ja suunnattiin vielä tallipihalle. 





Aurinkoa viikonloppuun♡













 

tiistai 13. elokuuta 2024

Poikamme rippijuhlat


Viikko sitten sunnuntaina juhlittiin meidän pojan ripille pääsyä. Rippijuhla alkoi konfirmaatiomessulla, jonne nuoret tulivat suoraan kymmenen päivän leiriltä. Rippijuhla on yksi niistä elämän suurista virstanpylväistä, jonka merkitys ulottuu paljon syvemmälle kuin usein ajatellaan. Rippijuhlan todellinen arvo on siinä, mitä se merkitsee nuorelle ja hänen läheisilleen.

Meidän perheelle se on merkityksellinen ja syvällinen juhla, jossa korostuvat arvot, yhteisöllisyys ja nuoren henkilökohtainen kasvu. Juhla, jonka merkitys kantaa pitkälle elämään ja joka säilyy nuoren muistoissa yhtenä elämän tärkeimmistä hetkistä. Rippikoulu on  myös hieno mahdollisuus pohtia elämän suuria kysymyksiä, syventää hengellistä ymmärrystään ja kehittää omaa arvomaailmaa.

Konfirmaatio on paitsi uskonnollinen juhla, myös tilaisuus juhlistaa nuoren henkilökohtaista kasvua ja kehitystä. Nuori saa myös kokea, että hänen ympärillään on ihmisiä, jotka tukevat ja välittävät, mikä vahvistaa turvallisuuden tunnetta ja auttaa nuorta uskomaan omiin kykyihinsä ja mahdollisuuksiinsa. Rakkaus ja tuki ovat arvoja, jotka kantavat nuorta läpi elämän ja auttavat kohtaamaan elämän haasteet luottavaisesti.

Rippijuhla on myös tapa siirtää arvoja ja perinteitä eteenpäin sekä vahvistaa nuoren yhteyttä omaan kulttuuriin ja perheeseen. Juhlaan liittyy syvä kiitollisuus niitä ihmisiä kohtaan, jotka ovat olleet nuoren tukena hänen elämänsä aikana. Kiitollisuus on arvo, joka vahvistaa perhesiteitä ja muistuttaa, ettei elämän saavutuksia tule pitää itsestäänselvyyksinä.

Rippijuhla on se hetki, jolloin ilo, ylpeys, kiitollisuus ja rakkaus ovat voimakkaasti läsnä. Näiden tunteiden jakaminen läheisten kanssa tekee juhlasta syvästi henkilökohtaisen ja merkityksellisen kokemuksen.

Juhla merkitsee myös siirtymää kohti aikuisuutta, jossa korostuvat vastuu ja itsenäisyys. Konfirmaation myötä nuori saa uusia oikeuksia ja velvollisuuksia seurakunnassa, kuten mahdollisuuden toimia kummina tai osallistua ehtoolliseen. Tämä symboloi sitä, että nuori on nyt valmis ottamaan enemmän vastuuta omasta elämästään ja päätöksistään.

Konfirmaation jälkeen juhlat jatkuivat meillä kotona. Alkumalja on kaunis tapa aloittaa juhla ja halusimmekin ehdottomasti nostaa maljan pojallemme. Valitsimme tähän hyvän alkoholittoman kuohuviinin. Mies toivotti vieraat tervetulleiksi ja piti pojallemme todella kauniin ja tunnerikkaan puheen.



Juhlia suunniteltiin monta kuukautta. Pyrimme tekemään juhlista poikamme näköiset ja toteuttamaan hänen toiveitaan. Ruokailuun hän toivoi mm. lohta ja hyvää lihaa. Osan ruoista valmistimme itse ja osan tilasimme valmiina, koska tiesimme, että aika tulee vastaan. Kaiken kaikkiaan juhlien järjestäminen on vaatinut tarkkaa suunnittelua ja aikatauluttamista. Viimeiset kolme edeltävää päivää teimmekin töitä aamusta iltaan, kun valmistimme ruokia, leivoimme, siivosimme sekä somistimme. Onneksi hyvissä ajoin voi kuitenkin hoitaa mm. kukkien tilauksen, juhlavaatetuksen perheelle, ostaa juomia ja tehdä kauppalistat valmiiksi jne. Vaikka emme ole aiemmin järjestäneet kotonamme juhlia näin isossa mittakaavassa, niin yllätyin että itse valmistelut kuitenkin sujui hyvillä mielin eikä hammasta purren.

Menu

Vihersalaatti
Couscous-salaatti
Ceasar-kastike
Uunilohi
Naudan paahtopaisti
Perunat
Kinkku-voileipäkakku
Karjalanpiirakoita
Munavoi
Leipä
Levite
Sitruunavesi
Maito
Limonadit
 





Jälkiruoaksi

Täytekakku
Macaronit
Suklaa-kuppikakut kultahipuilla
Jälkiruoat laseissa: Suklaamousse,
Sitruunajuustokakku orvokeilla, ja Oreo-juustokakku.
Fazer konvehdit: maitosuklaa, ja sitruuna
Ferrero Rocher konvehdit
Kultainen suklaa-lakritsi
Vaahtokarkit
Kahvi
Limonadit
Sitruunavesi

Myös jälkiruoista teimme osan itse. Täytekakku ja macaronit tulivat Purppurahelmeltä.




"Kuin eilisen muistan sen
kun kastepuvussa sinut näin.
Niin pieni ja vauvantuoksuinen,
olit lapseni sylissäin.

Vuosien huomaan vierineen,
tänään taas valkoiseen pukeudut.
Vie askelees kirkkoon hiljaiseen,
on kastepuku albaan vaihtunut.

Miten neuvot parhaat antaa voisin,
ei puolestas elää voi kukaan.
Sulle polun turvallisen soisin,
ja suojelusenkeleitä mukaan."



Juhlat olivat todella onnistuneet ja haluamme kiittää sydämemme pohjasta jokaista, joka oli mukana poikamme tärkeässä juhlassa.♡

Kiitos.