SOCIAL MEDIA

torstai 13. elokuuta 2020

Laatuaikaa ja hyvää ruokaa Tampereella


Kaupallinen yhteistyö:
Dining 26 by Arto Rastas

Viime perjantaina tapahtui jotakin jännittävää. Saimme mieheni kanssa viettää vuorokauden kahdestaan, kun lapset menivät yökylään. Viime kerrasta olikin aikaa reilut seitsemän vuotta, kun kaikki lapset ovat yötä poissa kotoa ja tämä oli myös meidän kuopuksen eka kerta ikinä yökylässä. Se kyllä taisi jännittää minua itseäni enemmän kuin kuopusta.

Tämä ilta oli sellainen, että saimme jatkaa iltaa niin myöhään kuin vain jaksaisimme. Ensimmäinen ajatus oli, että tänään nautitaan ja syödään hyvin. Suuntasimmekin Tampereella Aleksanterinkadulla sijaitsevaan, keittiömestari Arto Rastaan, Dining 26 ravintolaan.

Tämä on ehdottomasti yksi Tampereen suosikki ravintoloista. Täällä pääset tutustumaan Välimeren ruokakulttuureihin, kuten Espanjan, Ranskan, Italian ja Kreikan makuihin. Vaikutteita on saatu myös laajalti Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta. Annokset on suunniteltu jaettaviksi ja yhdessä nautittaviksi. Näin pääsee myös maistamaan mahdollisimman monia erilaisia annoksia ja makuja. Juomat ovat huolella valittu tukemaan ruokian makuja.

Osa teistä varmaan muistaakin, että olemme käyneet täällä kerran aiemminkin, ja todella ihastuimme  tähän ravintolaan. Menu on uusittu sitten viime käyntimme, ja se olikin enemmän kuin hyvä syy palata tähän mahtavaan ravintolaan.




Meille varattu pöytä oli tismalleen sama kuin edelliselläkin kerralla, pöytä kahdelle ikkunan alla. Alkuun valitsin minulle suositellun alkoholittoman moctailin. Se oli todella hyvänmakuinen, sopivasti raikkautta ja hienoista kirpeyttä.

Mies valitsi kuohuvaa ja hänelle suositeltiin tätä rose kuohuviiniä. Lisäksi hän otti pirteän coctailin.




Ensimmäisiin annoksiin kuului Parmesan Pita & Tsatsiki eli Parmesan-pitaleipää ja tsatsikia.
      
Pitaleipä oli ihanan rapea päältä, mutta pehmeä sisältä ja maistui todella hyvältä sellaisenaan, mutta vieläkin paremmalta yhdessä tsatsikin kanssa.


Samaan aikaan tarjoiltiin myös Tartar & Manchego & Grapes eli Härkätartar, manchegoa, oliiviyrttimajoneesia ja grillattu viinirypälettä.

Esillipano on todella kaunis ja herkullisen näköinen.
Manchego ja oliiviyrttimajoneesi, sekä viinirypäleet tekivät hyvän yhteismaun tartarin kanssa. Yhdessä herkullinen kokonaisuus.


Sekä vielä kolmanneksi Burrata & Gazpacho & Salsa Verde, eli kevyesti gratinoitua burrata-juustoa, tomaattigazpachoa, rapeaa valkosipulileipää ja salsa verdeä.

Rakastan juustoja ja tämä oli ihan uudenlainen kokemus, pehmeähkö juusto ja rapea valkosipulileipä toimivat todella hyvin yhdessä ja toi mukavaa tekstuuria. Kokonaisuus annoksessa kaikkine makuineen oli todella onnistunut. 





Toinen kierros piti sisällään kaksi erilaista annosta ja ensimmäinen oli Scampi & Ras El Hanout & Smoky Pepper, eli Ras El Hanout -maustettuja jättikatkaravunpyrstöjä, savustettua paprikasalsaa, avokadoa ja limevaahtoa.

Paprikasalsa sekä avokado täydensi ja toi esiin ravun makua entisestään. Limevaahto toi kiprakkaan mutta raikkaan vivahteen tähän kokonaisuuteen. Tämä oli yksi meidän suosikki annoksista ja omalla kohdalla voisin sanoa, että yksi ehdottomista suosikeistani. Maku ja esillepano oli kerrassaan upea.


Toinen annos oli Mackerel & Fennel & Hollandaise, eli hiillostettua makrillia, fenkolia, kevätsipulia, hollandaise-kastiketta ja fermentoitua passionhedelmää.

Makrilli toi mieleen lapsuuden kodin muistoja. Meillä syötiin usein makrillia ja se onkin yksi suosikkini ruokakaloista.

Makrilli oli todella hyvää ja maku vain paranee joka puraisulla. Kevätsipuli toi voimakkaan maun annokseen, jota hollandaise-kastike kuitenkin pehmensi. Esillepano oli jälleen todella kaunis.
Tämä oli myös yksi suosikeistani.


Seuraavam kierroksen ensimmäinen annos oli Baby Lamb & Baba Ganoush & Labneh, eli paistettua karitsanfileetä, baba ganoushia, grillattua varhaiskaalia, sitruunalabnehia ja tillinkukkakastiketta.

Karitsanfile oli pehmeä, maukas ja täyteläinen. Labneh ja baba ganoush olivat onnistuneita valintoja karitsan kanssa ja grillattu varhaiskaali toi mukavaa rapeutta ja lisämakua annokseen.

Tämä olikin yksi miehen suosikeista.


Patatas Bravas & Aioli, eli legendaarisia espanjalaisia perunoita ja savupaprik-aiolia.

Näiden rapeiden perunoiden ja kastikkeen kanssa karitsanfilee, Baba Ganoush, sekä Labneh olivat aivan täydellinen yhdistelmä.


Kolmas annos oli Beetroot & Truffle & Tarragon, eli punajuuri-tryffeliravioli, saksanpähkinäpyreetä ja rakuunalientä.

Annos oli todella mielenkiintoinen ja sisälsi yllättäviäkin makuja. Pidin kokonaisuuden eri mauista, pehmeydestä ja täyteläisyydestä sekä raikkaudesta. Todella onnistuneita makuja.





Jälkiruokia odotellassa otimme cappuccinot. Lisäksi pyysin samanlaisen moctailin, jonka sain ihan ruokailujen alussa. Mies valitsi hänelle suositellun gini coctailin.




Jälkiruokia oli kaksi erilaista vaihtoehtoa ja valitsin itselleni tämän.

Raspberry & White Chocolate & Lemon Balm, eli vadelma-valkosuklaakreemiä, sitruunamelissasorbettia, mantelia ja marinoitua vadelmaa.

Annos oli täydellisessä tasapainossa makeutta, kirpeyttä, keväyttä ja täyteläisyyttä. Sitruunamelissasorbetti oli ihanan keveää ja hieman kirpeää, jota tasapainotti täyteläinen vadelma-valkosuklaakreemi sekä manteli.



Mies valitsi jälkiruoaksi Tonka Bean & Campari & Watermelon, eli tonkapapuvanukasta, katkeroitua melonijäätä, marinoitua mansikkaa ja basilikaa.

Raikkaita ja pirteitä makuja, yhdessä täyteläisen tonkapapuvanukkaan kanssa.


Nyt, kun meillä oli yhteistä aikaa kahdestaan, vähän nemmänkin niin ajattelimme jäädä ruokailun päätteeksi vielä Tampereelle nauttimaan kesäillasta. 


Keittiömestari Arto Rastaan toinen Tampereella sijaitseva ravintola Periscope on tänä kesänä laajentanut jo ennestään ison kattoterassin, yli 700 neliöiseksi. Periscope on meille myös tullut tutuksi ravintolaksi ja tämä upea uudistus oli pakko päästä näkemään ja kokemaan ihan itse paikan päälle.

Ja kyllä, se on upea. 
Bali-henkinen valtava terassi oli tunnelmaltaan jotain aivan ennennäkemätöntä. Kattoterassilta avautuu vaikuttavat näköalat Ratinan suvannon yli kohti Tammerkoskea. Periscopen terassi on osittain katettu ja lämmitetty. Terassilta on myös mahdollista varata sohvaryhmiä koko illaksi käyttöön. 

Rentoa tunnelmaa, hyvää musiikkia ja upea miljöö. 







Istuimme hyvän aikaa iltaa ja kiersimme lopuksi katselemassa Tampereen yötä.

Tuohon aikaan autonkin sai hyvin maksuttomalle paikalle eikä tarvinnu kiirehtiä minnekään.
Kahteen saakka jaksoimme, kunnes alkoi jo uni vähän painaa ja ajelimme takaisin kotia kohti. 



Kiitos Dining 26 herkullisista ruoista ja juomista sekä erittäin hyvästä ja ammattitaitoisesta palvelusta. Meillä oli erittäin mukava ilta. Suosittelen ehdottomasti käymään.

Suositus myös Periscopelle ja upealle uudistetulle terassille, kannattaa kokea se itse.

Aurinkoista viikkoa!











9 kommenttia :

  1. Näyttää kyllä niin herkullisilta. Ehdottomasti pitää käydä täällä, kiitos vinkistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä todella käymisen arvoinen ravintola. Suosittelen todella lämpimästi. <3 :)

      Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Tampere on kotimaankohteista lemppari, mutta vielä kovin montaa lemppari ruokapaikkaa ei ole löytynyt. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tampere on kyllä upea paikka. Siellä itse syntynyt ja lähes aina asunut, ennen kuin muutettiin tähän Tampereen viereen. Tuo Dining 26 on kyllä parhaimpia ravintoloita Periscopen lisäksi, mitä Tampereella on. :) <3

      Poista
  3. Mekin olemme käyneet kaksin Dinnerillä Dining 26ssa ja oli kyllä superhyvää! <3 Ihana pakkasilta ja toimiva palvelu ja ruoka. Parasta päästä joskus kaksin nauttimaan! https://optimismiajaenergiaa.fi/2018/01/26/valimeren-tahdet-kohdillaan-dining-26/

    VastaaPoista
  4. Itse en ole aikoihin käynyt ravintolassa syömässä ja saas nähdä ehtiikö tässä enää ennen tuota koronan uutta aaltoa :/

    VastaaPoista
  5. Muistan viime kirjoituksesi tästä raflasta ja ajattelin jo sillon, että tonne on pakko päästä. Aivan ihanan näköinen paikka ja noi ruuat omnom! ☺️

    VastaaPoista