SOCIAL MEDIA

maanantai 29. huhtikuuta 2019

Dining 26


Kaupallinen yhteistyö:
Dining 26 by Arto Rastas

Viime perjantaina pääsimme mieheni kanssa tutustumaan Dining 26 ravintolaan, joka on keittiömestari Arto Rastaan 50 -paikkainen ravintola Tampereella, Aleksanterinkadulla.

Täällä saimme tutustua Välimeren ruokakulttuureihin. Kuten Espanjan, Ranskan, Italian ja kreikan makuihin, mutta vaikutteita on saatu myös laajalti Lähi-idästi ja Pohjois-Afrikasta. Annokset on suunniteltu yhdessä nautittaviksi. Juomissa keskitytään myös Välimeren alueeseen, ja juomat on huolella valittu tukemaan ruokien makuja.


Ravintola on hieman hämyisä ja rento, josta välittyi Välimerellinen tunnelma. Ravintolassa on avokeittiö, josta voi seurata kokkien työskentelyä.

 Varasimme pöydän heti ravintolan aukeamis ajankohtaan, jolloin olimme ensimmäiset asiakkaat tuona iltana. Meille oli varattu pöytä ikkunapaikalta, joka mielestäni olikin ravintolan paras paikka. Sieltä oli hyvät näkymät lähes kaikkialle ravintolaan sekä ulos.




Alkujuomaksi mies valitsi Shampanjaa ja itse valitsin alkoholittoman kuohuviinin, joka olikin entuudestaan minulle tuttu. Alkuruokia valitsimme yhteensä neljä eri annosta, jotka jaoimme. Niitä odotellessa nautimme juomista ja ravintolan tunnelmasta.





Ensimmäiset ruoat tuotiin pöytään. DJAJ BIL BAHAR PITA & SOUR CREAM eli Irakilaisittain maustettua pitaleipää ja hapankermaa.


SWEET POTATO & QUINOA & AVOCADO eli fenkoliliemessä haudutettua kvinoaa, karamellisoitua bataattia ja avokadopyreetä.

Tämä oli yksi suosikeistani. Maut olivat kohdillaan ja erityisesti pidin makeudesta. Annos oli, kuin taideteos. Todella kaunis ja värikäs esillepano.



Kolmantena pöytään tuotiin JERUSALEM ARTICHOKE & BRIE & BLACK CABBAGE eli maa-artisokka-briejuustokroketteja, pikkelöityä maa-artisokkaa, mustakaalia ja rosmariinimaitovaahtoa.

Tämä oli ehdottomasti oma sekä mieheni suosikki näistä alkuruoista. Maut sopivat täydellisesti yhteen, aivan mielettömän hyvää. Suosittelen ehdottomasti.



Annokset tuodaan pöytään aina sitä mukaan, kun ne valmistuvat.
Neljäs alkuruoka oli ENTRECOTE & HARISSA & BLACK PEPPER eli mureaksi haudutettua entrecotea, harissahummusta, mustapippurijogurttia ja tuoretta korianteria.

Tämä annos oli erityisesti mieheni mieleen. Liha oli mureaa ja maut yhdessä olivat loistavia.




Ruokien kanssa valitsin alkoholitonta puna- sekä valkoviiniä, joita minulle suositeltiin. Molemmat olivat hyviä, ja erityisesti valkoviini oli sellainen jota voisin valita kotiinkin.


Miehelle suositellut viinit alkuruokien kanssa. Myöskin puna- ja valkoviini.


Pääruoat tilasimme omina, mutta toki vähän maistelimme toistemme annoksia.

Mieheni tilasi MIXED GRILL "RAS EL HANOUT" & ROASTED CABBAGE & YOGHURT eli ras el hanout-maustettu, grillattu lihavarras, paahdettua varhaiskaalia ja tahinijogurttia. Lisukkeeksi valikoitui suositeltua PATATAS BRAVAS & AIOLI eli legendaarisia espanjalaisia perunoitu ja savupaprika-aiolia.

Vartaassa oli sekä kanaa, että lihaa. Lihat olivat mureita ja täydellisesti valmistettuja, myös tahinijogurtti sopi erinomaisesti lihojen kanssa. Mieheni piti annoksestaan todella paljon ja kehui myös viinin yhteensopivuutta ruoan kanssa.




Oma valintani oli TAGINE eli Marokkolaisittain valmistettua kasvispataa ja tuoretta korianteria, jonka lisukkeeksi valitsin suositeltua TABBOULEH eli perinteistä bulgur-vehnäsalaattia.

Kasvispata oli täyttävää ja maukasta, upeita makuja. Miehen annoksesta maistoin kanaa, sekä espanjalaisia perunoita ja savupaprika-aiolia. Perunat ja aioli oli todella hyvää. Myös kana oli maukasta.







Koko aterian tietenkin kruunaa ihanat jälkiruoat. Emme kuitenkaan osanneet oikein valita, joten otimme kolme jälkiruokaa, jotka jaoimme.


Ensimmäisenä maistoimme PISTACHIO & CHERRIES & FILO eli pistaasipähkinällä ja kirsikoilla täytettyä filotaikinaa, kirsikkahunajaa ja pistaasijäätelöä.

Pistaasijäätelö on meidän molempien herkkua, joten tämä oli ehdottomasti yksi valintamme ja myös osoittautukin meidän suosikiksi näistä kolmesta. Filotaikina oli ohuen ohut ja rapea. Pistaasijäätelö oli todella hyvää. Esillepano oli kaunis.


Toinen jälkiruoka WHITE CHOCOLATE & SEA SALT & KUMQUAT eli valkosuklaa-mascarponekreemiä, ruskea voi-merisuolajäätelöä ja kumkvattikinuskia.

Pidän makean ja suolaisen yhdistelmästä ja siksi tämä olikin yksi valituista jälkiruoista. Jäätelö oli voimakkaan suolaista, kuten jo nimikin kertoo, mutta yhdessä nämä kaikki maut olivat hyvin tasapainossa eikä maku ollut niin kovin suolainen. 


Kolmas jälkiruoka MOCCA & CARAMELLE & FRANGELICO eli mokkavanukasta, Caramelia-maitosuklaamoussea, Frangelico-siirappia, ja vaniljamaitovaahtoa.

En muista milloin viimeksi olisin syönyt vanukasta. Vanukkaassa maistui voimakkaasti mokka, mikä teki siitä todella hyvää ja rakenne oli loistava.



Suosittelen ehdottomasti annosten jakamista, näin pääsee maistamaan mahdollisimman monia erilaisia makuja. Seuraavalla kerralla rakentaisin koko ruokailun, näillä pienillä, jaettavilla annoksilla.

Kiitos maittavista ruoista ja juomista, sekä hyvästä ja ammattitaitoisesta palvelusta. 
Meillä oli oikein mukava ilta. Suosittelen ehdottamasti käymään.

Mukavaa alkanutta viikkoa!







24 kommenttia :

  1. Paikka näyttää idylliseltä ja ruuat todella herkullisilta! :)

    VastaaPoista
  2. Upean näköiset annokset ja ihanan rennon oloinen ravintola. Mä tykkään aina jos näkee suoraan keittiöön mitä kokit touhuaa :D

    VastaaPoista
  3. Näyttää niin herkulliselta ja hyvältä. Täytyy muistaa tämä paikka, jos tulee lähdettyä Tampereelle.

    VastaaPoista
  4. Siis wau miten herkullisen näköisiä annoksia 😍 Tuli ihan järkyttävä nälkä 😅

    VastaaPoista
  5. Oi vitsi, ihanan näkösiä ruokia 😍 pitää ehdottamasti käydä tuolla, jos liikun siellä päin! sinä olit myös kauniina 😍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja niiin herkullisia <3 Suosittelen kyllä käymään. Ja kiitos, on kiva laittautua kun välillä pääsee jonnekin lähtemään :) <3

      Poista
  6. Ihanan näköinen paikka ja nuo ruokakuvat saivat veden herahtamaan kielelle.

    VastaaPoista
  7. Ruoka-annokset ja tunnelma näyttävät houkuttelevilta! �� Tykkään käydä erilaisissa ravintoloissa syömässä. �� Sitä vaan nykyään tulee käytyä kovin harvoin missään hienommissa paikoissa. ��

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei sitä ainakaan liian usein tule käytyä. Useamminkin voisin käydä :)

      Poista
  8. Tän postauksen perusteella oikein mukava paikka :)

    VastaaPoista
  9. Upean tyylikkään näköinen paikka! Ja vitsi, miten hyvännäköistä ruokaa! Tuli hinku päästä itekkin pitkästä aikaa ulos syömään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on se kyllä ihanaa päästä välillä valmiiseen pöytään :)

      Poista
  10. Upeen näköisiä ruokia ja kivan näköinen mesta!

    VastaaPoista
  11. Täällä kuola valuen luen tätä kirjoitusta. Kauniita annoksia ja muutenkin viihtyisännäköinen paikka.

    VastaaPoista
  12. Mielenkiintoinen paikka ja upeat ruokakuvat olit ottanut :)

    VastaaPoista