SOCIAL MEDIA

lauantai 30. joulukuuta 2017

Uuden vuoden suunnitelmia sekä ohje sokeritinan valmistukseen.


Kuten aina, vietämme uuden vuoden kotipuolessa perheen kanssa. 
Tehdään hyvää ruokaa ja luodaan kotiin pientä juhlan tuntua. 

Löysinkin pientä kivaa rekvisiittaa Tigerista. Meillä on myös edellisen vuoden koristeita tallessa.
Raketit ovat tärkeässä roolissa meidän perheen miesväelle ja jotain pientä he kävivät tänään ostamassa. 

Tinakengistä on tänä vuonna uutisoitu ettei niitä enää myydä ensi vuonna, mikä on omasta mielestäni hyvä juttu. Meillä niitä ei ole muutamaan vuoteen enää käytetty juuri myrkkyjen takia. 
Löysin netistä ohjeen jolla tätä tinan valamisen perinnettä voi jatkaa myrkyttömästi ja ekologisesti.

Sokeritinaa.

Kuuman sokerin kanssa on kuitenkin oltava myös varovainen.

Tätä mekään emme ole aiemmin kokeilleet, mutta ajattelin että voisimme kokeilla sitä nyt.
Onko teillä aiempaa kokemusta sokeritinasta?

Tarvikkeet 

-1dl kidesokeria henkilöä kohden
-Paistinpannu
-Paistinlasta
-Ämpäri+kylmää vettä
-Reikäkauha

Sekoittele sokeria pannulla lastalla kunnes sokeri muuttuu läpikuultavaksi. 
Hämmentele hitaasti jottei sokeri pala kiinni.

Kaada sokeri nopeasti kylmään veteen, muutoin sokeri hajoaa pieniksi paloiksi.
sokeriteoksen voi nostaa esim. reikäkauhalla vedestä.

Astian saa puhtaaksi kuumalla vedellä ja tiskiharjalla.



Innolla odotan mitä uusi vuosi tuokaan tullessaan.
Pitäisiköhän tehdä myös jokin uuden vuoden lupaus?

Säihkyvää uutta vuotta 💕

-Marjut-


Seuraa meitä myös facebookissa

sekä instagramissa

















Lähetä kommentti